Vad kostar fototapeter?

De företag som erbjuder fototapeter gör detta både med ett stort utbud av valbara bilder samt möjligheten att ha ett eget foto på tapeten. Det är betydligt dyrare än vanliga tapeter men samtidigt brukar man sällan ha fototapeter i ett helt rum. Det vanligaste är att man har det som en fondvägg eller delar av en vägg för att skapa ett snyggt inredningsinslag i rummet.

Det pris som de flesta företag lyfter fram är hur mycket tapeten kostar per kvadratmeter. Men det är inte hela sanningen. Enligt en sammanställning på fototaper.se är det nämligen stor skillnad på vad företagen tar betalt för. Därmed bör man alltid se på hela kostnaden och inte enbart pris per kvadratmeter. Utöver kvadratmeterpriset kan följande kostnader tillkomma.

  • Frakt

Gällande denna punkt finns flera olika alternativ. Vissa har alltid fri frakt, andra har fri frakt om man handlar över en viss summa medan ytterligare företag alltid har fraktkostnad. Det kan bli en ganska stor extrakostnad.

  • Tapetlim

Många företag skickar med den mängd lim som behövs för att fototapeten ska kunna monteras på väggen. Men vissa gör det inte. Om så inte är fallet måste tapetlim köpas separat. Kostnaden för tapetlim är visserligen inte så hög men hör då även med återförsäljaren om de har speciellt lim för just fototapeter. Enklast är att köpa det från samma bolag som säljer tapeterna. Men oavsett blir det en extrakostnad även här.

  • 100% nöjd garanti

Många företag har en garanti som kallas för ”100%-nöjd garanti”. Det betyder att man kan skicka tillbaka tapeten om man inte här helt nöjd med den. En del har garantin att man kan skicka tillbaka oavsett orsak medan andra enbart godkänner retur om tapeten har skador eller av annan anledning inte har hög kvalité. Att behöva betala fullt pris för en fototapet som man sedan inte kommer att använda blir i längden dyrt – därmed är denna garanti en stor fördel.