Fototapeter

För de som lyckats ta riktigt bra bilder finns flera alternativ på hur de ska presenteras på väggen. Att framkalla bilder är mycket billigt och kostar ofta inte mer än en krona per bild. Det så länge som man vill ha standardformatet 10*15cm.

Att göra förstoringar kostar visserligen lite mer men genom det presenteras bilden än mer effektfullt på väggen. Men vid förstoringar finns en viss begränsning. För det första blir priset rätt högt när bilden ska bli större och för det andra finns en begränsning i storlek. Då är alternativet med fototapet bättre.

Fototapeter går att använda på olika sätt beroende på hur man vill att motivet ska lyftas fram. Många tänker sig att man enbart har fototapeter för att skapa en fondvägg men allt fler har även sett möjligheten att enbart tapetsera en del av väggen med dessa. Istället för att sätta upp den som en klassisk tapet så kan den placeras mitt på väggen och därmed skapa en ”tavelkänsla”. Precis som om man hade framkallat ett foto riktigt stort och satt upp den som en tavla.

Vissa väljer även att rama in den vilket går att göra vid beställning eller på egen hand. Om man väljer tillvalet ”ram” vid beställning av en fototapet markeras den yttre delen av tapeten så det blir en visuell effekt. Det sätts allts inte upp en klassisk ram.

För den som inte vill ladda upp ett eget foto finns en mängd billiga fototapeter online att välja mellan med färdiga motiv hos de olika företag som erbjuder denna tapetform. Inom ”fototapeter barn” finns en stor mängd motiv från Disney och actionhjältar likväl som akvarium och vilda djur.

Varför inte skapa en djungelhörna i barnens rum där ett stort lejon vakar över de små när de ligger och sover?

Det är bara fantasin som sätter stopp. Som alltid när det handlar om fotokreativitet.