5 enkla sätt att få en bröllopstavla

För många innefattar bröllopsdagen ett av livets största ögonblick och självklart förevigas dagen med mängder av fotografier. Kanske ska ett av dessa förstoras för skapa ett evigt minne. Men utöver den tavlan finns även en rad andra bröllopstavlor att välja mellan.

  • Citattavlan

Ett ord. En mening. Ett citat.

Med en bröllopstavla med eget citat kan man själv välja vilket citat som ska tryckas. Kanske ska man skriva bröllopsdatumet, något citat från bröllopsdagen eller ett känt kärlekscitat med högtidsdagens datum i mindre format.

Fördelen med att minnas sin bröllopsdag med ett citat är att ”text aldrig går ut tiden”. Foton kan kännas aktuella ett tag – men många väljer att lägga bort sitt bröllopsfoto efter några år. En citattavla kan även vara ett mycket bra sätt för vänner att ge en personlig bröllopsgåva.

  • Färdiga bröllopstavlor med bild och text

Likheten med citattavlan är stor men dessa tavlor är färdiga utifrån mallar. Man väljer vilken mall man vill ha ex ”Pojke och flicka med ett hjärta” och det enda man väljer är vilket datum och namn som ska nedanför. De är alltså anpassningsbara även om själva bilden är standardiserad.

  • Förstoring

Det vanligaste är att man förstorar bröllopsfotot och ramar in det. En rekommendation är att inte ta allt för stor bild. Det är lätt att lockas till det några veckor efter att bröllopet varit. Det var en stor dag som ska förevigas stort…

Men med en allt för stor bild på väggen skapas ett intryck att man framhäver sig själv, något som inte brukar ses positivt i Sverige.

  • Porträtt

Det dyraste och mest personliga sättet är att få en bröllopstavla som ett porträtt. Detta alternativ passar nästan bara för de som älskar konst och målningar i synnerhet. Det krävs tid, pengar och koncentration. Men blir ett mäktigt porträtt som många kommer att imponeras av.